Hosting, kuruluşların ve bireylerin internette bir web sitesi veya web sayfası yayınlamasına izin veren bir hizmettir. hosting hizmeti sağlayıcısı, bir web sitesini veya web sayfasını İnternette görüntülemek için gereken teknolojileri ve hizmetleri sağlayan bir işletmedir. Web siteleri, sunucu adı verilen özel bilgisayarlarda barındırılır veya depolanır. İnternet kullanıcıları web sitenizi görüntülemek istediklerinde, web sitenizin adresini veya alan adını tarayıcılarına yazmaları yeterlidir. Bilgisayarları daha sonra sunucunuza bağlanacak ve web sayfalarınız tarayıcı aracılığıyla onlara teslim edilecektir.

Çoğu hosting şirketi, barındırmak için alan adınızın sahibi olmanızı gerektirir. Bir alan adınız yoksa, hosting şirketleri bir tane satın almanıza yardımcı olacaktır.

Hosting sağlayıcınızdan beklediğiniz bazı özellikler:

E-posta hesapları     

Daha önce de belirtildiği gibi, çoğu hosting sağlayıcısı, kullanıcıların kendi alan adlarına sahip olmalarını ister. Bir alan adıyla (Örneğin www.ilterwebtasarim.net) ve hosting şirketiniz tarafından sağlanan e-posta hesabı özellikleriyle (Örneğin adınız@ilterwebtasarim.net) alan adı e-posta hesapları oluşturabilirsiniz.

FTP Erişimi     

FTP kullanmak, yerel bilgisayarınızdan web sunucunuza dosya yüklemenizi sağlar. Web sitenizi kendi HTML dosyalarınızı kullanarak oluşturursanız, web sitenizi internet üzerinden erişilebilir kılmak için bilgisayarınızdan web sunucusuna FTP yoluyla dosya aktarabilirsiniz.

WordPress Desteği   

WordPress, çevrimiçi bir web sitesi oluşturucusudur. Web siteleri oluşturmanın ve yönetmenin kolay bir yolu olan güçlü bir blog ve web sitesi içerik yönetim sistemidir. WordPress, İnternet'teki web sitelerinin %25'inden fazlasına güç sağlar. Çoğu barındırma sağlayıcısı, planlarının WordPress uyumlu olup olmadığını hemen size söyleyecektir. WordPress web sitelerinizi barındırmak için basit gereksinimler şunlardır: PHP sürüm 7 veya üstü; MySQL sürüm 5.6 veya üzeri.

Çevrimiçi işlerim hosting hizmetinden nasıl yararlanabilir?

Web sitenizi çevrimiçi yayınlamak için işletme web siteniz bir hosting hizmeti gerektirir. Örneğin, hosting şirketleri, müşterilerinin web sitelerinin 7/24 çalışır durumda olduğundan emin olmak için genellikle kurum içi teknisyenler kullanır. Ayrıca, web hosting kurum içi desteği, web sitesi sahiplerinin yardıma veya sorun gidermeye ihtiyacı olduğunda en popüler olanıdır. Profesyonel bir hosting hizmeti, işletme sahipleri için zamanlarını ve çabalarını etkin bir şekilde işlerine odaklayabilmeleri için kusursuz bir deneyim sağlar.